Tränar du hemma eller på gym?

Just i dessa tider är det många som har börjat träna hemma. Jag väljer att träna på gym eftersom det är rent, fräscht och en skärm där det står hur många som är där. Igår såg jag siffran 37 och vi kan vara 100st. Ingen större fara alltså såvida man är frisk, spritar av och håller avstånd. Det är ju inget som sker i mataffärer precis….

Men vare sig coronan härjar eller inte så väljer jag att träna på gym. Att ligga hemma på vardagsrumsgolvet och svettas med rosa hantlar är inte riktigt min grej. Även om jag tränar ensam så är det skönt att ha lite folk omkring sig. Man hejar, kallpratar en stund och hejar på någon som springer eller cyklar.

Man förbereder sig mer mentalt genom att gå till gymmet och träna. Man kommer hemifrån och blir taggad av andra som pressar och krigar på med sina övningar. Det peppar mig i alla fall.

Att träna hemma innebär också att man kan bli störd. Både av husdjur, barn och resten av familjen. Eller av diskmaskinen, mobilen eller dammsugaren. Inget bra. Är man på gymmet är det fullt fokus och med lite musik och vänner omkring sig funkar träningen som bäst. Åtminstone för mig!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *