Trailrun & Ultrarun

Jag är en asfaltsknarkare. Dvs jag springer inte i skogen, utan bara på asfalt. Vet inte riktigt varför men det har blivit så. Jag läser i ett nummer av tidningen Spring, att det finns både Trailrun och Ultrarun i närheten där jag bor.

Bergslagsleden kom till för över 30 år sen och har blivit populär både hos vandrare och traillöpare. Det är 280km uppdelat på 17 etapper och har sin början i Bergslagens djupa skogar utanför Kopparberg. Den går vidare upp över Kilsbergskanten utanför Örebro och avslutas i Tiveden. Varierad terräng utlovas.

Kilsbergens Trailrun, den 2 september erbjuder både 5 km och 14 km. Rundan avslutas i en skidbacke och är ett lopp för hela familjen.

Sen har vi Bergslagens Ultrarun, den 22 september med 48 km i Kilsbergens sluttningar. Starten går utanför Nora.

Ett av landets tuffaste lopp är Bergslagsleden på 5 dagar med start 31 juli. 290 km ska avverkas på 5 dagar och varje dag har sin etapp. Det är ett nytt lopp som är inne på sítt andra år.

Löpband är ok det också.

Det finns mängder med liknande lopp i vårt avlånga land och jag tycker mig läsa mer och mer om dessa. Att springa maraton är också populärt med den här typen av lopp verkar öka.

Men, jag håller mig till asfalten, lite tråkigt men sån är jag.

Var springer du helst?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *