Trädfällning på G

Jag ska ut på landet ikväll och det blir nog att skotta sig upp en bra bit, men det är bra vardagsmotion. Stället på landet heter Ekhem. Ni förstår säkert att det är fullt med ekar på tomten och det är både vackert och jobbigt. Vackert med träd och en massa ekollon men ett himla jobb på hösten när det ska krattas. Ibland måste jag ta hjälp med lite trädfällning.

Jag har försökt ta bort träd som står alltför nära huset. Det är inget kul om de blåser ner eller om grenar går av. Jag har egen motorsåg och kan såga lite, men några större träd tar jag inte ner. Men det är bra att kunna såga upp om det är grenar som gått av eller mindre träd om fallit ner. Sen blir det finfin ved.

Trädfällning kräver en väldig teknik, speciellt i trånga situationer där man måste vara varsam så man inte skadar saker runtomkring. Det är inte kul att få träd på vare sig hustak, elledningar eller över vägar. Så pass mycket som det blåser nuförtiden så vet man aldrig var det landar.

Äppelträden är de som står närmast huset just nu, men det är ju ingen överhängande fara att det trillar ner något på huset där. Men jag skulle nog behöva fixa någon som klipper ner dom lite. Dom är huuur gamla som helst men ger fortfarande frukt så jag har inte hjärta att ta ner dom.

Det har ju varit ett par större stormar under hösten och jag hoppas det blir lugnare under våren. Många minns säkert Gudrun, då det kändes som om halva Sveriges skog plötsligt blåste omkull. Fruktansvärda skador på elledningar, strömavbrott och efterföljande jobb som man inte kunde vänta med hur länge som helst heller. Det gäller att fälla själv och i god tid!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *