Tomt i kylen

Igår var jag hemma på landet och när jag åkte tillbaka in till stan så köpte jag med mig en kycklingsallad. Såå gott. Lite ananas och majs och faktisk lite ost. Jag är inte så bra på att krydda maten som jag tidigare nämnt, men jag lär mig sakta men säkert.

I min fiskgryta har jag timjan och en kycklinggryta jag gjort innehåller paprikakrydda. Sen är det nog bara salt och peppar som jag använder mig av. Och curry förstås. Jag måste hitta på något lätt och snabbt att laga till kvällen för nu är kylskåpet tomt.

Även om man lagar enkel mat så finns det mycket goda kryddor. Till exempel baconkrydder som jag smakat ett par gånger. Det behövs egentligen inte så mycket för att man ska piffa till sina rätter. Livet blir roligare om maten är ok.

Och den här

Lite Nacho kanske

Eller starkare saker

Man borde testa lite mer när man lagar mat och inte vara så rädd. Lite kryddigare mat kan vara gott ibland. Man får smaka av under tiden när man lagar och gör man det så är det svårt att misslyckas. Blir det för starkt kan man spä ut med både matlagningsgrädde och vatten. Men som sagt, lite i taget så blir det bra.

Jag skulle vilja bli bättre på grytor. Det ser så gott ut när man ser bilder och de räcker länge vilket jag tycker är bra eftersom jag förordar storkok. En stor, mustig gryta med ris till. Kött eller kyckling och massor av färgglada grönsaker. Det skulle vara gott.

Men även fiskgrytor är goda. Billiga ingredienser och sen lite fiskbuljong och kryddor, det kommer man långt på. Grytor är godast på hösten och vintern när mörkret och kylan anländer. Men visst kan man göra en gryta även när våren och sommaren kommer.

Det finns otroligt mycket som man borde prova i köket.

Både vad det gäller innehåll och själva kryddorna. Ibland känns det som om man borde gå en matlagningskurs för att vidga vyerna en aning. Men under tiden kan man passa på att laborera lite hemma. vare sig det blir en gryta eller kanske grillat nu när våren snart kommer.

Vad gillar du för kryddor?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.