Tjejmilen

Jag fick mail om träningstips angående Tjejmilen.

Intervaller kan vara både korta och långa – du kan göra lite som du vill. Här kommer ändå några av våra favoritpass:

12×40 sekunder
Värm upp – gäller såklart alla passen. Spring 40 sekunder – mellan varje intervall vilar du 40 sekunder. Efter var fjärde intervall vilar du 90 sekunder. Spring fort, men inte allt vad du kan – det är bättre att springa de sista intervallerna snabbast än tvärtom.

Långa intervaller. 6-8×3 minuter
Här får du hålla ett något lägre tempo än på 40 sek intervallerna. Vi lovar att du kommer bli galet trött och undra ”hur långa kan 3 minuter egentligen vara?”. Vila 1 minut mellan varje intervall och 90 sekunder mellan den 3:e och 4:e intervallen.

Intervallstege
Spring 5+4+3+2+1 minuter med en minuts vila mellan varje. Ju kortare intervall desto högre tempo. Lägg på ytterligare en 3, 2 och 1 om du känner att du har tid och ork.

Det var ett tag sen jag sprang intervaller men det är dags att ta tag i det igen. Vädret har helt enkelt bjudit på så många trevliga löpparrundor att jag bara besökt gymmet 2 gånger per vecka. Och intervaller vill jag springa på löpbandet för att själv slippa hålla på och fippla med klockor och sträckor. Det jobbet får löpbandet göra åt mig!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tjejmilen

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Vilka grymma tips 😀

  2. Matilda Berlin skriver:

    Men åhh så bra tips!! =) Kram fina <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *