Tips

Varmt Välkomna till Feministisk Bergmanfestival på Strindbergs Intima Teater 22/8-2/9

 

Vi bjuder på mer än 50 programpunkter under 12 dagar med teater, performance, standup, musik, rörelser, diskussioner, samtal, workshops, föreläsningar och film.

Att närma sig Bergman från ett feministiskt perspektiv är ett sätt att göra honom modern. Vi granskar honom med respekt och med kritisk hållning. Bergman som symbol är slittålig, han tål både kritik, humor och ömhet. Vi tar avstamp ifrån Ingmars konstnärsskap samt rollen som regissör och frågar oss vilken typ av arbetsledare vi önskar oss i framtiden.

Missa inte intervjuerna med våra hedersgäster Harriet Andersson, Marie Göranzon, Gunnel Linblom och Ewa Fröling.

Andra höjdpunkter i festivalen är: Ulla Josephson Åberg berättar 23/8 om sitt arbete som dramaturg med Bergman under många år och lör 1/9 håller Karin Helander en föreläsning om Ingemar Bergman utifrån barnets perspektiv med inslag av läsning och gestaltning av Jane Friedmann och Staffan Westerberg.

Charlotte Engelkes och Anna Wallander gör varsin Bergmanperfomance sista helgen av festivalen och Strindbergs Teaters Unga Vänförening gör flera olika inslag bl.a.Personerna med Hannah Sommerfors och Julia Sporre samt Lille Bergman med Emma Behrendtz.

I logen på Strindbergs Intima Teater spelas en uppsättning av Scener Ur Ett Äktenskap med endast två personer i publiken per föreställning, skynda att boka eftersom det snart är slutsålt.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *