Tidningen Skriva tipsar

Fick nyhetsmail från tidningen Skriva. Har prenumererat på den men har slutat. En bra och fullspäckad tidning, men jag hann inte läsa allt och slutade prenumerera. Men den innehöll en hel del bra saker.

I nyhetsmailet går att läsa att det finns platser kvar till den stora skrivarkonferensen. Den äger rum i Göteborg den 18-19 november.

I nästa nummer snackas det om magi med Sara Bergmark Elfgren och sen dyker man ner i det litterära reportaget.

Givetvis finns det tips på skrivarkurser som man kan anmäla sig till. Önskar mig en åttonde veckodag så jag kunde anmäla mig.

Dessutom är tävlingen avgjord vad det gäller sommarens stora novelltävling och man informerar om en ny novelltävling i mindre format.

I November kommer dessutom den årliga utmaningen; nanowrimo. Det är tillfället för alla som skriver att ta sig i kragen och skriva av sig under en månads tid. Vissa klarar av att få ihop material till en hel bok, andra lägger av efter bara några dagar. Men en spark i baken är det i alla fall.

Jag har aldrig medverkat i nanowrimo. Har svårt att lägga så mycket tid som behövs just den månaden. Jag skriver till och från och ibland blir det intensivt och mycket och ibland ingenting alls.

Eftersom jag har flertalet dans och teatergrupper under terminerna så är det svårt att kunna göra något extra. Jag får helt enkelt välja bort andra saker som inte är viktiga. Nu har lite mer än hälften av kurstillfällena varit och den mesta planeringen är klar så trycket på min börjar lätta. Skönt. Visst har jag lite fler danssteg att ta tag i men det är inte så mycket.

Nanowrimo – ska du vara med?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tidningen Skriva tipsar

  1. Ethel skriver:

    Nej inte år. Jag var med förra året. Det är väldigt kul och intressant men tog upp väldigt mycket av min tid. Men det gav det mig jättemycket. Fick ihop en hel karaktärs scener i mitt nuvarande manus = halva boken! Så det var fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *