Tar du paus ibland?

Jag läser att det är viktigt att ta paus ibland. Det stämmer bra. Även om jag ofta har mycket runt omkring mig så tar jag paus ibland. Det kan vara att jag sitter ensam på jobbet och tar en kopp kaffe och löser ett sudoku, tar en kopp kaffe på morgonen och ser nyheterna. Eller sätter mig på verandan på landet och bara tittar ut över vägen och ser grannens hästar som betar. Det är dom små pauserna som är viktiga, kanske inte semesterresan en gång om året.

Även på gymmet går det att varva ner en stund efter träningen. Oftast är man ganska svettig och det känns skönt att sätta sig ner en stund och bara slappa. Om massagefåtöljen är ledig kan jag passa på att sätta mig där. Den kanske inte är så effektiv eller bra, men det känns avslappnande att bara sitta ner en stund och inte kunna göra något annat. Inte ens titta i mobilen.

Jag vet inte om Coronan har gjort oss bättre eller sämre på att vara avslappnade. Dom som jobbar hemma kanske känner sig mer avslappnade även om de fortfarande måste jobba. De som varit sjuka kanske blir galna av att bara få vara hemma utan att träffa människor och det kan bli en stress i sig. Och vi som jobbar på, vi jobbar på. Viktigt är att vi lyckas få in några pauser i vardagslivet för att komma ner i varv och hur vi gör är upp till oss själva.

Är du bra på att ta paus?

Naturen är ett underbart ställe att varva ner på

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tar du paus ibland?

  1. Ethel skriver:

    Jo jag är bra på att ta paus. Men lite löst sitter Luther på min axel, jag måste först göra lite nytta ☺ innan jag kan sätta mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *