Tar du hand om din mat?

47 kilo mat per person kastas i snitt per år. Huvaligen. Och människor svälter på andra sidan jordklotet. Nu skulle det ju inte hjälpa om jag skickade ner en limpa direkt, men man kan ju försöka tänka sig för hur mycket mat man köper.

Orkar jag med allt det här?

Behöver jag det här?

Är det här nödvändigt.?

Jag slänger väldigt sällan mat, men jag undrar hur många kilo jag får ihop på ett år. Eftersom jag lever själv så gör jag storkok och planerar inköpen så gott det går. En liten låda körsbärstomter, en gurka, x antal potatisar, x antal ägg, x antal kycklingbröst osv.

Vad det gäller utgående datum så kanske man inte behöver kasta allt som gick ut igår. Datumet ska ju funka som en säkerhetsgrej, men att ta en klunk mjölk som gick ut igår har ju ingen dött av.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *