Sviker motivationen?

Disciplin är viktigare än motivation

Du behöver inte djupdyka bland nätets miljontals inspirationsklipp eller sträcktitta G.I. Jane för att lyckas upprätthålla en kontinuerlig träningsnivå. Tvärtom, de flesta svaren bor redan inom dig. Disciplin handlar om att fullfölja sakerna vi redan planerat, stora som små, oavsett hur det känns i stunden.

”Min hälsa är det viktigaste jag har, därför trotsar jag regnet och genomför löprundan som planerat.” Detta i bjärt kontrast till vår motivation, som cirkulerar närmre vår känslobank och därför agerar, medvetet som omedvetet, efter stundens känslor och tankar.
”Jag tänkte gå till gymmet, men soffan är så skön. Jag börjar efter helgen.”

Påminn dig om målbilden

Missförstå raderna rätt, allt kretsar kring balans i livstetriset vi kallar vardag. Att gradvis höja volymen för din inre disciplin är alltså inte nödvändigtvis synonymt med att ställa alarmet på 04.30, lyssna till skrikiga inspirationscitat, kallbada och dricka råa ägg.

Nej. Disciplin handlar om vår inre förmåga att orka mer än signalerna som desperat sänds ut av hjärnan – inte minst när det tar emot.

Så, nästa gång motivationen tryter, ersätt den med disciplin och påminn dig själv om vad målbilden faktiskt betyder för dig. Ingen nederbörd, morgontrötthet eller olust väger lika tungt som löftena vi skapat med oss själva, för oss själva. Och du, ingen ångrar ett genomfört träningspass.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *