Svaret vi alla har väntat på

Jag läser i en tidning att de 3 bästa träningstipsen nu är framtagna.

Löpning

Skogspromenader

Yoga

Om man lider av ångest eller depression så är dessa 3 de ultimata motionsformerna enligt tidningen. Det känns som ganska sanna ord. Jag springer själv mycket, om nån har missat det. Jag mår bra i skallen när den får rensas och håller formen och konditionen.

Skogspromenader ägnar jag mig inte åt, men eftersom jag har en stor trädgård så är jag mycket ute i naturen och klipper, krattar, skottar snö eller drar upp ogräs.

Yoga är inte min grej men tycker man om det så ska man köra på det. Man ska göra det man tycker om för då slutar man inte.

Löpning är dock den bästa träningsformen för kropp och själ. Man får ökat påslag av serotonin, dopamin, noradrenalin och endorfin. Löpning säga även ha en meditativ effekt på hjärnan och eftersom fysisk aktivitet kan ha en liknande effekt som antidepressiva mediciner har så önskar man att läkarna kunde vara kloka nog att ordinera en promenad varje dag istället för en bilresa till apoteket.

Skogen har en lugnande effekt på oss och de som utövar yoga vittnar om minskad ångest, ilska och depression. Dessutom stretchar man ut kroppen och tränar mycket bål och mage och det är aldrig fel.

Spelar nästan ingen roll vad vi gör, bara vi har roligt under tiden!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *