Stockholm farsot – av Varg Gyllander

Den här historien börjar i Kalma sameby. Där borde lugnet råda, snön yra och renarna trampa omkring. Men idyllen förstörs av rena utrotningen av innevånarna. Ayla Råik står på fjället med sin hund Radne och bevittnar när alla i byn dör. Och redan där fattar jag att jag håller i en bladvändare.

Varg Gyllnder började att skriva STHLM: inferno, där vi fick lära känna agenten Norma som jobbar på NOCC, Nationella Organized Crime Command. Jag gillade första boken och det var en självklarhet att läsa uppföljaren.

Man märker att Varg vet vad han skriver om. Det är trovärdigt och detaljerat utan att för den sakens skull bli svårtillgängligt och krångligt. Hans bakgrund som presschef för polisen i Stockholm gör givetvis sitt.

Vad som driver historien vidare än det 30-talet särskilda individer som driver Operation Gimle. De har kommit åt ett virus som legat och grott i Sibirien. Efter flera års arbete i ett laboratorium i de svenska fjällen är viruset förädlat och har gjorts luftburet. Nu börjar vi fatta vad titeln vittnar om. De ska utrota jordens befolkning och bara de utvalda får leva.

Ayla får lift till storstan där hon stöter på Norma. Hon får meddelande om att Nobelfesten utsatts för attentat och vi får följa hennes jobb med kollegan Joshua i en tät skildring där spänningen hela tiden gör sig påmind.

Okej Varg, när kommer nästa bok?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stockholm farsot – av Varg Gyllander

  1. StrongerLife skriver:

    Ja jag tycker verkligen det är trist, så trist att det liksom måste ingå på nått sätt, att stor influencer är lika med hat, skit och trakasserier. Nä inte okej.
    Ja lyssna på den, superkul att de samarbetar och lyfter upp viktiga ämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *