Springer du ensam eller i grupp?

För många år sen när jag började träna på gym fanns det grabbar som tränade 2 o 2. Dom passade varandra när de lyfte tungt, peppade och var superfokuserade. Andra tränade ensamma eller träffade någon på gymmet som de pratade med bara för att de råkade träffas.

Det är likadant med löpning. Vissa springer själva och trivs bra med det. Och vissa andra väljer att springa med en kompis, eller en hund kanske. Nuförtiden är det också väldigt inne att springa i grupp. Grupper vildas både här och där och ibland springer man när man vill och ibland springer man med en ledare på bestämda tider. På 38 platser i Sverige står Göteborgsvarvet för gruppträning. Häftigt!

Själv tycker jag att det är svårt att springa tillsammans med någon annan. Tänk om jag blir trött och han är pigg och drar på, eller tvärtom? Jag vet att det finns grupper här i stan som springer tillsammans och det ser så himla kul ut. Men jag vet inte om jag törs hänga på. Tänk om man är trött i benen och inte orkar? Och alla ska vänta på mig? Och där står man och kan inget annat? Hahaha. Vi får se om jag ger mig iväg på den typen av äventyr.

Springer du i grupp eller ensam?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Springer du ensam eller i grupp?

 1. Annie skriver:

  Nu springer inte jag men tar pws och tränar 😉 och gör det helst själv faktiskt 😉

  Ha en fin fin fredag! 🙂

 2. Sara Borg skriver:

  Jag springer oftast och helst ensam, men det beror mest på att jag har ett intensivt arbete där jag jobbar med människor, så löpningen blir min egentid där jag andas och återhämtar skallen. Jag gillar att springa med kompis, sambo eller i grupp också och löpargrupper är roligt – klart du ska testa! De flesta brukar ange ungefärlig nivå så att man vet att man hamnar någorlunda rätt, och sedan brukar ändå fart efter kamrat gälla så att de snabba ska anpassa sig efter den som är långsammast 🙂

  • Pia Widlund skriver:

   Egentid är bra tid. Lite så känner jag också. Att ha en diskussion under löpningen skulle paja min andning. Men jag är sugen på att prova!

 3. Ethel skriver:

  Jag vet att det finns olika löpargrupper som delar in deltagarna efter kapacitet. Det kanske vore nåt? Jag gjorde det en gång, men tyckte att det var för jobbigt att passa just den tiden varje söndag, varje vecka. Jag kör lite olika tider.

  • Pia Widlund skriver:

   Ja, att passa den exakta tiden är väl dilemmat, men jag är sugen att testa en gång. Man kan inte leva ovetandes!! Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *