Språket förändras

Jag skriver en del och man undrar ibland hur man ska formulera sig vid till exempel sexscener. När jag var lite hastade vi snabbt över sexualundervisningen på högstadiet under ett par lektioner. Det man lärde sig, lärde man sig av kompisar helt enkelt. Nu är det andra bullar som gäller. Den svenska samhällssynen på sex och samlevnad är något helt annan nuförtiden. På både www.rfsu och www.apoteket.se kan man ta del av både det ena och det andra om skolundervisningen brister.

Jag märkte att man är betydligt öppnare om allt när jag jobbade i skolan häromveckan. Att prata sex, samlevnad och mens är vardagsmat. Och på sätt och vis är det bra. Manuset de skrev var fullt av ord som jag inte är van vid att se i ett manus, men det blev riktigt bra i alla fall.Vare sig man är intresserad eller inte av flera av de produkter som man nu för tiden kan köpa på internet så är det bra att det inte är olagligt i Sverige att varken beställa exempelvis graviditetstester och vuxenleksaker till självhjälpsinformation och tester för allergier och överförbara sjukdomar. Nu är dessa bara exempel på några helt skilda olika hemsidor som visar hur brett och öppet internet är i Sverige och inga hemsidor jag handlat ifrån eller nödvändigtvis kommer att handla ifrån. Det finns även mottagningar i stort sett i alla städer där alla kan testa sig och få råd i olika frågor vilket är väldigt bra i öppna Sverige.

Internet har gjort det möjligt för alla att söka information, beställa vad man önskar och se det man vill se. Ett mycket öppnare samhälle helt enkelt. I Sverige är vi lite rädda för funktionsnedsättningar men inte för att prata sex och samlevnad. Vissa saker är tabubelagda medan andra inte är det. Huvudsaken är att vi är bekväma med det vi pratar om och att vi står för vad vi gör!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Språket förändras

  1. Annie skriver:

    Hoppas du haft en bra dag!<3

  2. Ja, det är ju en klar skillnad från förr och nu, men mycket kan fortfarande bli bättre 🙂

  3. Sussi skriver:

    Det är en jätteskillnad nu mot förr. Bra att man vågar börja prata om sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *