Spökena på Byleholms slott

Jag har ju skrivit en barnpjäs om ett par spöken. Dom bor på Byleholms slott och spökar för fullt. Det var 157 år sen dom dog men dom ser pigga ut för sin ålder. Byleholms slott håller på att förfalla och för att kunna renovera där så görs guidade visningar för att dra in lite pengar. Det går så där.

Agnes och Henrik, som spökena heter, är uttråkade. Agnes kommer på att de kan busa lite med besökarna. Eftersom de är osynliga så börjar de rota i besäkarnas väskor, sno paraplyerna och dra av kepsar. De skrattar och har lite kul medan besökarna undrar vad som händer.

Agnes får också den lysande idén att de ska göra lite annat bus och Henrik är inte sen att hänga på. En enkel barnpjäs med 9 roller i varierande åldrar. Inte så pass läskig att någon behöver bli rädd. Snarare att vi kan bjuda på ett litet skratt.

Vi repeterar just nu på måndagar och försöker hålla igång så långt in vi kan på sommaren. Pga coronan så ska vi ha premiär lördag den 22 augusti klockan 14,00. Det blir även en föreställning söndag den 23 augusti klockan 14,00. Vi spelar utomhus på Gräsmattan vid Dud på Fredsgatan och biljetter köper man via hemsidan. Vi hoppas på fint väder annars så spelar vi inomhus.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.