Spegelmannen – av Kepler

Enligt FN och WHO har mer än 1 miljard kvinnor utsatts för sexuellt våld i världen, fler än 40 miljoner kvinnor befinner sig i prostitution, 28 miljoner lever som slavar, 750 miljoner har ingått äktenskap innan 18 års ålder och 87 000 kvinnor mördas varje år, hälften av dom v sin partner eller en familjemedlem.

Det är lite kalla fakta som paret Kepler levererar på sista sidan i sin bok. Fy faan va skrämmande att vi inte har kommit längre. Detta är verkligen ett världsproblem att ta tag i istället för att gnälla över att all butiker och restauranger inte är öppna i solländerna nu mitt under Coronan….

Nåja, detta är den klart bästa boken av Kepler. Jag har läst alla och denna är så skrämmande och grotesk att jag bara inte kunde sluta läsa. Joona Linna kastas in i en flickas försvinnande och det spelar ingen roll att boken är en tegelsten, för varje sida är läsvärd och för handlingen framåt.

Stympning, våld och tortyr går som en röd tråd genom boken och man undrar hur paret lyckats få ihop alla ruskigheter utan att själva bli rädda. Men de har säkert ett bra utbyte av varandra i och med att de skriver tillsammans.

Handlingen är ruggig och jag vill inte avslöja mer än att detta är ingen bok för mörkrädda. Jag har bara en sak att säga – Läs den om du törs!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *