Snart går startskottet

Stockholm maraton, en utmaning för många som har tränat länge. Om några minuter startar det 41:a maratonet och i år blir det ingen värmebölja som det var förra året. Vädret är i det närmaste perfekt. Även om solen inte skiner så bör man ha druckit ett par litet vatten. Man måste även dricka mycket under loppet.

Halva innerstan är avstängd och det är en riktig folkfest med hejarop och musik längs med hela banan. 16 000 löpare från 64 länder ska kämpa idag. Jag tycker det är jobbigt med en mil ibland… men det här är ju en bra mycket tuffare prestation.

De olika löparna startar lite olika men det lär nog bli trångt i alla fall. Springer man så får man en riktig rundtur i Stockholms innerstad och runt Djurgården, Söder, Kungsholmen, Stadshagen, Norrmalm, Östermalm och Ladugårdsgärdet.

Att ta det lugnt i början och hitta sitt eget race är viktigt. Men också att dricka och inte bara racea förbi. Lite blåst är det men jag hoppas att det går bra för alla och att skadorna är minimala.

Nu ska jag luta mig bak i soffan och se på när eliten tar sig fram i en fart som jag bara kan drömma om. Lycka till allihopa!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Snart går startskottet

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Min sambo har börjat springa mycket och även jag. Underbar träningsform 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *