Slutet på sommaren – av Anders De La Motte

En ny svensk författare har landat i min bokhylla. Jag har sett hans böcker och hört talas om dem en längre tid men det var inte förrän nu som jag beställde hem ett par. 2015 fick Anders pris för bästa svenska kriminalroman.

I den här boken får vi följa Veronica. Hon får möta sitt förflutna efter ett gruppsamtal och beger sig till Skåne och sin barndoms bygder för att leta efter sanningen. Jag gillar deckare och vill gärna ha lite blodiga draman. Den här boken bjuder inte på så mycket blod direkt men den är spännande i alla fall.

Anders använder sig av tillbakablickar från sommaren 1983 och där får vi veta hur en pojke försvinner. Hela bygden är ute och letar efter honom och de håller på länge, men ingen hittar honom. Till slut får de ge upp.

Jag hade gärna velat få mer scener av Veronica och hennes möte med Isak. Där hade mycket spänning kunnat skapas, nu känns det som om det bara var lite skrap på ytan. En bra bok, men lite för lättsmält för min del. Jag har en till av honom i bokhyllan och hoppas att den är snäppet bättre!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Slutet på sommaren – av Anders De La Motte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *