Slut på låtskrivarkursen

Idag är det sista tillfället för låtskrivarkursen som jag anmälde mig till innan jul. Den har inte gett mig så mycket egentligen. Det som varit bra är att ha fått prata med kursledaren. Att prata är fortfarande outstanding. Maila och göra övningar via nätet känns bara jobbigt och meningslöst.

Anledningen att det inte gett just mig så mycket är att jag redan kommit igång med skrivandet. De andra har inte gjort det och då är man på olika nivåer från början. Har man låtar på Youtube och jobbar med flera olika texter är det bara att köra på. Ju mer man skriver desto bättre går det.

Det är inte alltid att en text blir bra eller håller måttet, men man lär sig vad som inte funkade och vad som var bra. Då är det bara att ta lärdom av detta. Vare sig du skriver noveller, böcker eller låttexter så är det bästa man kan göra att bara skriva, skriva och skriva.

Man kan få stillestånd i hjärnan ibland men då är det bara att ta en paus. Diska, ta en promenad eller ut och spring en vända. Stryk tvätten, ring ett telefonsamtal eller kolla nyheterna. Gör något som helt bryter helt från att skriva.

Man kan jobba parallellt med lite olika låtar. Går det trögt med den ena kan man går över till den andra. Ett rim som inte funkar här, kanske gör det där. Byt, skifta, testa och prova dig fram. Alla sätt är bra.

Passa på att lyssna på annan musik, upptäck nya artister och låt dig inspireras. Ändra takt och tempo. Nynna, tralla och lek med orden. Sitter man ensam och skapar så får man göra vad man kan för att få ner noter och text på pränt.

Man kan inspireras av texter som står i en annons eller på tidningars framsida. Man kan inspireras av att lyssna på andra människors konversation på ett kafé eller på en buss. Man kan också få inspiration av bilder. En lugn kväll på en brygga där sjön ligger spegelblank. Eller en storm som drar fram med regn eller snö.

Fråga andra vad de får sin inspiration ifrån. Gå med i grupper på FB där du kan få hjälp med både inspelningar, texter och annat. Sök nya vägar. Ge aldrig upp, fortsätt skapa. Var envis!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *