Sportfolk som blev filmstjärnor (också)

Man kan ju tycka att det är svårt nog att fokusera på en karriär, men vissa lyckas verkligen med bedriften att ha många järn i elden. Exempelvis finns det flera lovande idrottsmän som efter sina karriärer har gått över till att bli skådespelare. Och några av dem har faktiskt lyckats riktigt bra. Men man kan också vända på det. Det finns nämligen flera exempel på skådespelare som en gång drömde om att bli såväl simhoppare som amerikanska fotbollsspelare.

David Beckham

David Beckham är fortfarande än av världens mest ansedda fotbollsspelare, trots att det var länge sedan han själv stod på planen. Istället har han gått över till att bli både stilikon och fotomodell, och 2016 kunde han även lägga till skådespelare på sitt CV. Då hade han nämligen en liten roll i vännen Guy Ritchies film King Arthur.

Lewis Hamilton

En idrottsman som fortfarande är ytterst aktiv inom sin sport är engelsmannen Lewis Hamilton. Britten har blivit världsmästare i Formel 1 hela fyra gånger och enligt sportsajten bet365 odds (1,50) ser det ut som att han kommer att vinna för Mercedes i år igen. Men Hamilton ligger inte på latsidan när han inte är ute och kör. För några år sedan gjorde han skådespelardebut i Disneys animerade långfilm Bilar 2, och var sedan med i uppföljaren Bilar 3. Han hade även en liten roll i Zoolander 2, tillsammans med Owen Wilson och Ben Stiller.

Jason Statham

Jason Statham eller ”the Stat” har blivit synonym med actionfilmer och han har varit med i mängder av filmer, varav Transporter-filmerna, Fast and the Furious och the Expendables bara är några. Men engelsmannen hade helt andra drömmar i början av 90-talet. Statham var nämligen en lovande simhoppare och kom både åtta, tia och elva i Commonwealth Games1990. Däremot utvecklades han inte mer som simhoppare, och valde att byta karriär.

Dwayne ”The Rock” Johnson

Ytterligare en skådespelare, som verkligen kan spela allt från action till komedi, är den store Dwayne ”The Rock” Johnson. Hans karriär har verkligen varierat genom åren och han började som amerikansk fotbollsspelare, vilket han var mycket lovande som. Efter en tid gick han över till wrestling, vilket han också var mycket lovande i och där han fick sitt namn ”the Rock”. Nu är det däremot film som gäller och han har hyllats för såväl sin humor och för att han gärna bjuder på sig själv

Esther Williams

När man tänker på Esther Willams ser man framför sig en vacker sjöjungfru som simmar i klassiska Hollywoodfilmer. Och det är inte helt fel. Esther Williams började nämligen sin karriär som simmare, och skulle ha deltagit i OS för USA 1940. Efter sin simkarriär kom hon till Hollywood och spelade i filmer som bland annat Neptunus dotter och Million dollar Mermaid.

Det finns mängder av andra kända personer som har valt film framför idrott, eller i alla fall efter att deras sportkarriärer har tagit slut. Och ovannämnda är bara ett axplock av dem.

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *