Kvinnorna och staden

Kerstin Ekman kommer från Katrineholm och har skrivit en kvadrologi vid namn ”Kvinnorna och staden”. Den har Ingegerd Monthan dramatiserat och Marie Selander har skrivit musik till den. Marie har även fungerat som solist och berättare.

Liten bildbomd från dagens premiär vid Lokstallarna. Mikael Mårtensson och Annika Olsson hade två ledande roller, men den som gav mig mest glädje var Maria Axelsson som spelade Ebba. Hon intig scenen med humor, glädje och spelade från hjärtat, henne vill jag se mer av.

Pjäsen avhandlar olika kvinnors livsöden och det är väl meningen att det ska handla om Katrineholm men jag tyckte att anspelningarna därifrån var både vaga och för få. Den hade lika gärna kunnat utspela sig i Gävle.

Scenografin var lite annorlunda i och med att man spelar på en stor vridscen där loken förr stod. Ena gången är väggarna röda och den andra gången beiga. Tillför inget speciellt men man ville väl passa på att snurra runt lite när man kunde.

Agneta Welander spelar Sara Sabina med stor trovärdighet och hela gänget har stor scennärvaro och agerar bra till en precis lagom anpassad koreografi. Det är väl i sången och stämmorna som det kärvar lite. Ta bort några stämmor och det kommer att låta bättre. Amatörer kan sjunga bra, men för många stämmor med svåra melodier funkar sällan.

Pjäsen är lite för tung för mig och man hade kunnat kortat ner den en aning. Och jag hade gärna velat ha mer handling från Katrineholm, annars en helt ok pjäs!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *