Sista resan

Jag har skrivit en del noveller som man kan ladda ner från t ex cdon. Här är början på en som heter ”Sista resan”!

Väskorna stod upptravade likt en pyramid vid ytterdörren när taxin tutade på garageuppfarten. Milano fyra dagar, sedan vidare till Rom. Affärerna och restaurangerna väntade på henne med öppna armar. När Leila slöt ögonen kunde hon se de mysiga gatustråken och känna den varma vinden. Hon såg de pittoreska restaurangerna och kände den kryddiga doften av mat. När hon öppnade sina ögon, såg hon något annat.

På Arlanda fick de tränga sig fram för att komma till rätt gate. Blusen klibbade fast längs med ryggen och hon längtade efter att få sätta sig på planet och få en kall drink. Det var det enda positiva med flygresorna. Robert gick några steg före. Han hade bara en resväska. Män hade det lätt. Så fort de skulle klä upp sig var det bara att ta på en kostym, sen var allt klart. Livet är orättvist, tänkte Leila när hon rotade efter passet i Gucciväskan.

”Hinner vi äta tillsammans ikväll?” Hon tittade åt Roberts håll när hans öra äntligen blev fritt från mobilen.

”Om inte Lasse hinner ner så gör vi det. Annars måste jag ta några saker med honom inför mötet imorgon.” Han smekte henne på kinden och ställde ner väskan. ”Har du biljetterna?”

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *