Tjopp, tjopp, 8 veckor

det är intressant att läsa artiklar som handlar om sport, speciellt löpning. Läste precis en artikel om hur man blir en löpare på 8 veckor. Det låter ju bra. De tar ingen hänsyn till vikt och bakgrund utan det är bara att köra på. Faschinerande.

Allt ska ske snabbt nu för tiden. Tjopp, tjopp, 8 veckor. Det är inte konstigt att vi är stressade och att mängder med människor äter tabletter för att klara sin vardag. Tjopp, tjopp, 8 veckor.

Det är ingen som pratar om att byta livsstil, att bryta en negativ trend och skapa sig ett bättre liv som varar längre än 8 veckor, tjopp, tjopp. Man märker till och med på barnen som jag undervisar i dans att det är ett stressat klimat numera.

Jag försöker att avsluta varje danslektion med att alla ligger ner på golvet och bara slappnar av. Finns det chans att dämpa belysningen brukar jag göra det, sen sätter jag på en lugn låt. Det är jätteskönt att varva ner, bara ligga och blunda och nästan somna.

Först är dom spralliga och har myror i brallan men efter några gånger brukar de vänja sig vid att slappa en stund på slutet och vissa frågar till och med efter avslappningen. Känns riktigt bra. Vi är alla omgärdade av datorer, mobiler och annan media som blippar och bloppar hela dagarna. Vi måste försöka skala av ljudet ibland och bara lyssna till våran egen andning. Inte bara i 8 veckor, tjopp, tjopp, utan resten av livet!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *