Så enkelt och så lätt – del 2/2

Givetvis handlade hon en hel del annat också. Ny parfym i den övre prisklassen, en kappa i kaschmir och underkläder i siden. En ny cykel, en teve och fräscha köksmöbler.
Pengarna strömmade in och hon jobbade ofta över för att kunna styra upp sin verksamhet. Ingen av hennes arbetskamrater hade för avsikt att stanna en sekund längre än nödvändigt och när klockan visade fyra, var alla utloggade och på väg att hämta jackorna. Birgitta hade inga problem att göra vad hon ville utan att bli störd. Det passade henne perfekt.

En torsdag när hon som vanligt hade stannat kvar började hon med att ta en kopp kaffe och tog därefter fram två kartonger för att börja packa. Jackorna och tröjorna skulle gå för bra priser och hon började planera en solsemester till mellandagarna. Maldiverna såg ut att vara ett underbart resmål och hon såg det blågröna vattnet framför sig och bestämde sig för att beställa biljetter redan samma kväll.
”Vad gör du?” Mats som var ekonomiansvarig stod bakom henne och hon ryckte till när hon hörde hans röst.

”Jag…ehh…jag…” Ansiktet började hetta och hon höll i bordskanten för att inte svimma.
Hon hade fasat för att bli påkommen och förstod att hennes bedrägerier inte kulle kunna hålla på i evigheter. Nu var allt slut och hon skulle bli polisanmäld, inburad, förlora jobbat och få böta. Allt medan arbetskamraterna skulle förfasa sig över vilken dålig människa hon var.

”Min dotter köpte en fin jacka på Blocket förra veckan. Jag undrade just var den kom ifrån.” Han stod med armarna i kors och stirrade med svart blick på Birgitta.
”Jag bara…” Hon kom inte på något att säga och medan dörren öppnades och poliserna kom in hann hon inte ens reagera.

Rättegången skedde inom en månad och Birgitta fick skaka galler. Skammen visste inga gränser, men hon fick stå sitt kast. En smart affärsidé som glidit henne ur händerna på grund av att Mats känt igen jackan. Surt.
En månad senare stod Mats vid kartongerna och packade. Vilken lysande idé hon hade kommit på, Birgitta. Han log ett girigt leende och avslutade med att sätta en lapp på kartongerna. Med sin adress på. Så enkelt och så lätt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *