Så blev det fredag

Veckan är slut och det närmar sig premiär på min barnpjäs. Det ska bli så himla kul att få se det man en gång skrivit uppsatt på scen. En dröm. Jag har skrivit flera pjäser som satts upp och det är lika spännande varje gång att se hur publiken reagerar.

Dessutom är det skönt för skådespelarna att få feedback från publiken. Man repar och repar och den enda feedback som kommer är från mig som regissör och jag försöker att vara positiv och lyfta. Men har jag hört skämten 50 gånger så skrattar jag inte längre. Och min roll är ju även att utveckla och förbättra så det är mycket sånt jag påpekar.

Kom längre fram

Prata högre

Vänd er fram

Tänk på kroppen

Det är mycket att tänka på och man kan inte ge för mycket feedback på en gång för det är svårt att ta åt sig allt. Man får ta en eller ett par saker och när man ser att skådisen tar den regin får man lägga på lite till. Samtidigt som man vet att alla ligger på olika nivåer i gruppen.

Många går in helt naturligt på scenen och står med båda fötterna på golvet, pratar lugnt och högt och jobbar med både kropp och mimik. Är man inte så van finns det mycket att jobba med och dessutom ska man lära sig nya repliker.

Teater är kul och utvecklande både för kropp och själ. Ett underbart sätt att leva på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *