Roten till det onda – del 1/2

Adam högg slentrianmässigt i stammarna med den nyslipade yxan när han med stora kliv tog sig fram. Likt en sysslolös tonåring med frånvarande föräldrar. Utan mål och mening. Bara på illvilja och trots.

Magen kurrade och han var på väg hem för att stilla sin hunger. Frågan var vad som fanns i kylskåpet. Som vanligt hade han glömt att handla på väg hem från jobbet. Och nu var klockan redan halv nio. Handelsboden stängde nio och det var knappt att han skulle hinna dit innan de stängde.

Han harklade sig och spottade ut en gigantisk snorloska. Förkylningen gav aldrig med sig.
Varje natt vaknade han av en rosslande hals. Halstabletterna hjälpte inte. Yxan landade i stubben och han satte upp foten för att vila ryggen. När han spanade ut över granskogen kunde han konstatera att stormen tagit en femtedel av granarna. Rotvältorna tornade upp sig likt svarta spöken. Rötterna såg ut som långa armar som ville locka ner någon i hålet. Leriga, skitiga och oformliga spretade de ut från roten likt plockepinn. Irritationen växte och han tog upp yxan och svingade iväg den så den satte sig i en granstam.

Jobbet hopade sig, både på dagarna och på kvällarna. Snart var det dags att skörda och dessutom hade han fått en stor laddning med rödfärg hemtransporterat. Det var dags att måla om hönshuset. Och garaget. Det här året skulle gå till historien vad det gällde arbete.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *