Ragnar kommer närmare och närmare

Vad är Ragnar?

Ragnar är världens största stafettlopp som pågår dygnet runt. Vi arrangerar stafettlopp längs vägar och leder på världens vackraste platser. Lagen samlas för att springa i två dagar och en natt då de får utmana sina gränser med lite sömn i kroppen, tillsammans med sina vänner och massor av andra löpare.

Spring cirka 275 km tillsammans med 9 vänner med 2 bilar i ett Reebok Ragnar Relay-lopp, eller campa med 7 vänner och spring längs grusvägar och leder i ett Ragnar Trail-lopp. Ragnar passar de flesta, med lite träning. Läs mer här nedanför.

OBS! För närvarande arrangeras inget Trail-lopp i Sverige. För att hitta ditt närmaste lopp sök under ”Hitta ett Trail-lopp” i menyn.

Hur fungerar ett Reebok Ragnar Relay-lopp?

I ett Reebok Ragnar Relay-lopp springer lag med 10 deltagare ungefär 275 kilometer från punkt A till punkt B, längs trottoarer, cykelvägar, asfalterade vägar och vägrenar. Den som vill ha en ännu större utmaning kan bilda ett 5-personers ”Ultra”-lag och springa samma bana med hälften så många lagmedlemmar.

Du och ditt lag på 10 personer packar in er i två bilar och springer stafett, dag och natt, längs de vackraste sträckorna på (cirka) 275 kilometer som Sverige har att erbjuda. Ni springer bara en åt gången. Varje deltagare springer tre sträckor, på vardera mellan cirka 5 och 13 km och i varierande svårighetsgrad. Löparna springer i genomsnitt cirka 27 kilometer. De som springer kortast ungefär 18 kilometer totalt och de som springer längst ungefär 32 kilometer totalt. Ultra-lagen springer sex delsträckor var, alltså i genomsnitt ett helt maratonlopp (42 kilometer).

De flesta lagen tar ungefär 24 timmar på sig att avsluta, och springer hela natten. De flesta löpare springer första sträckan under dagen, den andra på natten (med pannlampa och reflexväst) och den tredje sträckan nästa dag. Det är som ett pyjamasparty … utan sömn … och med mycket spring i benen.

När en person springer fungerar resten av lagkamraterna som support i tävlingsbilarna. För lag med 10 personer krävs två bilar (löpare 1–5 i den första bilen och löpare 6–10 i den andra). Löparna i den första bilen springer de första fem sträckorna. När en löpare börjar springa kan personerna i bilen köra i förväg, heja på sin löpare och möta upp vid växlingsplatsen för att plocka upp hen och släppa av nästa löpare. Efter de fem första sträckorna lämnar den första bilen över till bil nummer två och löparna 5–10 springer sina sträckor. Den här överlämningen mellan bilarna sker fem gånger totalt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *