Per Gynt

Aldrig Ibsen! Så sa Nils Poletti sa när han började som teaterchef på Östgötateatern. Men sen kom han i kontakt med Marie Nikazm Bakken, som absolut ville sätta upp Henrik Ibsens Peer Gynt. Ja, Nils ändrade sig förstås och nu är det snart premiär på en utmanande och experimentell version av den ständiga klassikern.

Varmt välkommen till genrep och samtal! Du får se föreställningen innan premiären, och vi bjuder på samtal mellan Nils Poletti och Marie Nikazm Bakken om varför Ibsen ofta framställs som rätt torr och tråkig i Sverige, medan norrmännen oftare vågar utmana, chocka och provocera.

Fredag 18 februari kl 17.45
Stora teatern & Teaterbaren i Norrköping

Pris: 189 kr inklusive föreställning, smakfulla snittar från Östgöta Kök samt ett glas bubbel (alkoholfritt alternativ finns).

Om föreställningen
Följ med en av teaterhistoriens största skitstövlar – Peer Gynt – på ett storslaget äventyr. Kan innehålla spår av kostymfest, troll, berg och hästar.

Peer Gynt är en ansvarslös narcissist med livlig fantasi. Han lever fattigt tillsammans med sin mamma i en norsk by, men i sina dagdrömmar är han en kejsare. Han förälskar sig i Solveig men flyr från henne och sin döende mor för att jaga kejsardrömmen utanför den trånga dalen. Resan tar honom till Marocko och Egypten och när han till slut återvänder hem är det som en åldrad och knäckt man, tvungen att göra upp med sig själv.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *