På tal om ingenting…

… så satt jag här och kom och tänka på att jag är sugen på rabrberpaj. Jag är ju dåli i köket både vad det gäller att göra mat eller baka. Trots att min pappa jobbat som konditor, men dom generna har jag inte fått med. Som jag skrivit tidigare så kan man ju googla fram recept om man vill. Men just vad det gäller rabarberpaj hittade jag ett gammalt recept i mammas receptbok.

Varje sommar plockar jag rabarber som det finns rätt mycket av ute på landet. Jag kokar ingen kräm eftersom jag inte tycker det är gott, men pajer brukar jag göra några varje år. Ganska få ingredienser och det passar mig. Man kan till och med köpa färdig vaniljsås. Toppen.

Rabarber visar sig vara ganska nyttigt. Det innehåller stora mängder kalium som hjälper till att justera vätskebalansen i kroppen. Kalium hjälper även till att omvandla glukos till glykogen och det finns med i njurarnas process att reglera syra-bas balansen i kroppen. Dessutom stimulerar kalium levern och reglerar hjärtrytmen.

Rabarber innehåller även en drös med vitaminer, kalcium och magnesium. Synd bara att man äter så lite rabarber. Vi äter ju ganska dåligt och inte så balanserad kost numera. Snabbmatskedjorna ploppar upp om svampar ur jorden och vi hänger på genom att handla där. (Jag med ibland). Men, tar vi lite rabarberpaj så kan vi i alla fall bättre på oddsen något.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på På tal om ingenting…

  1. Ethel skriver:

    Rabarberpaj är gott! Eller annars rabarbermaräng. Supergott!

  2. Netti Starby skriver:

    Åh rabarberpaj är så himla gott! <3 Kramis

  3. Anita Birgitta skriver:

    Rabarberpaj är ju så gott men tyvärr allt för länge sen jag åt. Nu blev jag ju sugen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *