Oliver

En maffig sång och dansscen i Musikalen Oliver skriven av Lionel Bart.

Gustav Karlsson gör Bill Sykes till en våldsbenägen och elak typ och spelar ut med stor trovärdighet. Sjunger även riktigt bra

Josephine Thunell gör Nancy. Kvällens bästa röst. Kvinnan som sjunger om att Bill behöver henne, fast han i slutscenen väljer att slå ihjäl henne när hon tagit Oliver.

Många fina dansscener med bra koreografi av Agneta Ottosson

Här ser vi Agneta Welander i soffan. Hon spelar den gamla damen som avslöjar att Olivers mamma kom med en medaljong, som hon senare stal.

Nu fick jag ingen bra bild på Henrik Backman som spelar Fagin. En rolig och tacksam roll som han gör med bravur. Både sången och skådespeleriet är trovärdigt.

Många medverkande i Kolhusteaterns uppsättningar har utbildningar i bagaget och är lite av semiproffs. De höjer kvalitén på uppsättningen. Men vi får inte glömma de unga tjejerna och killarna som är med och körar och dansar, de gjorde ett jättejobb.

I stort tycker jag att detta var en jättefin föreställning. Lokalen är både häftig och lämplig för just en sån här uppsättning. Jag har sett många av Kolhusets uppsättningar och detta var en av de bättre. Bäst hittills var Familjen Addams.

Har du möjlighet så åk och se föreställningen, du blir inte besviken!!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Oliver

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Kul att du tyckte om den så mycket 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *