Och bilen går bra? – av Niklas Källner

Jag var på Litteraturaftonen på Safiren i Katrineholm och fick lyssna på bland andra Niklas Källner, känd från Arvinge okänd och Skavlan. Han har skrivit en bok om hur man lär sig kallprata. Det kan ju alla behöva öva på, inte minst jag.

Det uppstår ibland pinsamt tysta stunder och det sägs att man klarar 40 sekunder och sen … bör man ha något att säga. Vädret och bilen är ju vanliga frågor som man kan ta till när fantasin tryter, men här ger Niklas en rad tips på hur kända kallpratare klara sig med några få meningar som kan sätta igång en längre och roligare diskussion.

I slutet av boken ger han exempel på vad man kan starta snacket med om man möter allt från jägare och biodlare till ordningsvakter och teaterentusiaster. En fråga om varför Ibsen och Strindberg fortfarande är så aktuella, kan leda in på många spår och kan kännas lite småintelligent att ställa. Då kan kvällen flyta på i flera timmar eftersom det finns chans att sväva ut i den frågan.

Han ger även tips om att det kan vara bra att ha ett par anekdoter på gång, hur man gör om det blir fel och vilka ämnen som är förbjudna. En mycket rolig bok som man kan ha som ett uppslagsverk innan man går på det där långtråkiga partyt där man inte känner någon…

5 klackar av 6 möjliga

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *