Nu vill jag ha regn…

… det är varmt som tusan och svetten rinner. Jag börjar springa och ångrar mig nästan att jag gav mig iväg. En början på rundan där det lutar liiiite uppåt blir plötsligt som världens uppförsbacke. Men jag stretar på och viker av mot kollot. Ett par längre fram promenerar med sin hund och jag är glad att de viker av mot villaområdet så jag slipper hasa mig förbi med mitt tunga flås.

Sen kommer jag till gränsen och lämnar Östergötland för att fortsätta springa in i Södermanland, 2 km klart, check. Det rullar på, möter en traktor, det luktar koskit och fåglarna har konferens. Sen kommer nerförsbacken och uppförsbacken, sen skymtar jag Marsjön och 3km klart. Viker av mot Vingåkerhållet vid Marsjökorset, har inget svett kvar att leverera, skiter i tekniken, bara tar mig fram, inte en bil inom synhåll.

4km, check, sen uppförsbacken som är dubbelt så lång idag, åtminstone känns det så, ett steg fram och 3 bak… 5km check. Lite skugga, skönt, svänger av vid grusvägen, vid jakttornet 6 km. Skönt. Ser Marsjön igen, gruset rasslar, nerförsbacke och sen uppförsbacke och flåset måste höras till Söderköping….

7km mitt i backen, check, sen skugga, sen lite nerförsbacke. 8km, snart hemma… sista biten går i slow motion, jag tittar inte ens på klockan, kommer hem, släpper ut hunden, sätter mig på verandan, i skuggan. Klar för idag! Check!

Hur varmt får det vara?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *