Nu är jag Licenserad Kostrådgivare

Äntligen!!!! Eller det är ju lite tidigt. Jag fick nys om en utbildning som kostrådgivare i somras (2019). Jag anmälde mig och den 16 september började mitt nya liv. Som student. Att plugga via nätet är fantastiskt, det har jag verkligen tänkt på under dessa coronadagar där elever får stanna hemma.

Det finns hur många utbildningar som helst men jag valde den son Anki Sundin håller i. Man kan hoppa på den närsomhelst under året i och med att man pluggar själv och i sitt eget tempo. Föreläsningarna finns i ett program man loggar in i och det är olika flikar som har olika delar som man lyssnar på. Proteiner, fett, kolhydrater och vitaminer på längden och tvären har dominerat min hjärna ett halvår nu.

Ett fruktansvärt intressant ämne och när man väl inser hur mycket kosten påverkar hur kroppen ser ut i kombo med träning så kan det verkligen ske underverk. Att gå till gymmet och träna sig trött och gå hem och äta för mycket och fel gör att träningen till slut resulterar i noll nada och intet.

Jag vill försöka få människor att äta bättre resten av livet. Ändra livsstil helt enkelt. Inte banta med LCHF, Paleo eller 5:2. Det finns ingen vetenskaplig forskning på att dessa idiotdieter fungerar. När man slutar går man helt enkelt upp. Punkt slut. Det är kul att kunna vara med och påverka att någon mår bra. Det gör jag mycket genom dansen och ser glädjen när man utvecklas och blir bättre.

Jag har gjort en hemsida där man kan få mer info och där det finns kontaktuppgifter. Det häftiga är att man inte behöver träffas för att genomföra samarbetet. Jag håller just nu på att kolla en app som heter Zoom. Den kan man ladda ner i mobilen och där kan man ”prata” med varandra och få en mer personlig kontakt även om man bor i Malmö. Eller Umeå för den delen.

Jag har även förberett en Power Point-presentation för att kunna åka ut och föreläsa. Ni som följer mig vet att jag varit lite hemlig om vad jag håller på med. Bäst att göra det klart först, sen kan man skriva om det. Föreläsningen ska fungera som en liten kick i baken på de som vill ta hjälp av mig som Kostrådgivare. Många kanske skärper sitt matintag ändå och då är ju det en seger i sig.

Just nu känner jag mig skapligt trött i skallen. Gå gärna in på hemsidan och kolla. Lämna feedback om du vill. Eller kontakta mig om du vill ha hjälp med din mat, din vikt och din livsstil.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på Nu är jag Licenserad Kostrådgivare

 1. joachim albacke skriver:

  Det där var inte alls långt ifrån min gissning på ms Fitness Sörmland!
  Grattis! Jag håller med dig om dieter: Jag brukar säga att alla dieter funkar av den enkla anledningen att man håller koll på när, vad och hur mycket man stoppar i sig. Det är hela hemligheten – och så hemligt är ju inte det. Det finns många sköna känslor men en av dem är definitivt att känna genuin hunger efter ett träningspass!

  • Pia Widlund skriver:

   Ja, jag ville hålla det lite hemligt tills jag var klar. Inget kul att basunera ut något och sen kugga…..

 2. Eva skriver:

  Stort grattis, Pia! Roligt att läsa. Jag tror att du med din energi blir superbra som kostrådgivare.

 3. Eva-lisa skriver:

  Stort grattis! Och lycka till som kostrådgivare!

 4. Ethel skriver:

  Grattis igen! Så kul. Ska kolla hemsidan!

 5. Suzz skriver:

  Grattis, så jädra kul! Heja dig!

  Ska läsa på. Har såna jädra problem sedan jag opererade bort sköldkörteln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *