Norrköping levererar

Kalbo Kultur, sätter upp Tjocka släkten i Knäppingsborg. Här ses Frippe som regisserar och John Hedman i sina karaktärer.

Det är andra året vi besöker Norrköping och ser teater tillsammans. Jättekul att så många kom med. Det var en fin föreställning där tyvärr lite av ljudet försvann då man valt att inte använda myggor. Restauranger i området, bilar och hojar på gatan utanför och spatserande människor gjorde att det ibland blev störande.

Gideon Wahlberg har skrivit oändligt många pjäser och varje sommar spelas flera av dom i vårt avlånga land. Kärlek, förvecklingar och ett bra slut sammanfattar hans pjäser. Med inslag av sång och musik och mycket enkel koreografi. Ett underbart sommarnöje helt enkelt.

Det var en fin föreställning med enkel scenografi i form av huset, en vägg och ett staket. En grupp möbler var det enda som behövdes och sen var spelet igång. Det fanns ingen storsångare men alla sjöng ok. Här hade sångerna kommit fram bättre med mer textning och myggor. Fina skådespelarinsatser där många har flera års vana och gör trovärdiga karaktärer. En nedkortning av texten hade inte skadat och man behöver inte heller sjunga alla verserna, det går att stryka.

Bra pianospel och fint samarbete i gänget och det finns fortfarande chans att se Tjocka släkten i Norrköping!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *