Nio liv – av Emelie Schepp

Internet är inte alltid av godo. I denna bok sprids det en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen inser att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig verkligen om samma gärningsperson?

Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något. När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp med att dölja den. Nio liv är en högaktuell roman om våld och gängkriminalitet, och om de krafter som kan ta över när det finns något att skydda till varje pris.

Jana Berzelius traskar omkring i Norrköping och där beskrivs varenda gatustump så intensivt att det blir lite övertydligt ibland. Man kan tro att författaren är sponsrad av vissa restauranger… Nåja, det är en bra bok och lagom lång. Jag vill hela tiden veta vad som ska hända och det är väl det som kallas för bladvändare.

Emelie har en framgångsresa bakom sig och kommer att fortsätta att skriva om samma personer framledes. Det gör hon rätt i. Jag gillar hennes driv och fokusering. Har du inte läst boken så gör det.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *