När tränar du bäst?

Jag läser en artikel från Runners World där de skriver om när på dygnet det är bäst att träna. Själv jobbar jag heltid så det finns inte så många alternativ än att träna efter jobbet. Givetvis kan man gå upp 05,00 och springa men varken min kropp eller skallen har vaknat till då känner jag.

Det är bara simning som funkar att köra på morgonen för mig av någon anledning. Att gå till badhuset och simma, vare sig det är 200 meter eller 1 km, ta en lång dusch, sitta i bastun och ta en energidryck, det funkar jättebra en morgon.

Man behöver ett par timmar för att komma ner i varv efter ett löppass och det är kanske inte alltid att det funkar. Man måste ju ta den tid man har och det är ju bättre att träna sent än att inte träna alls.

Jag läser om många som springer på natten. Det kanske funkar i en upplyst stad men på landet finns det inte så mycket ljus och då måste man ha pannlampa.

Dygnet har bara 24 timmar och det är upp till var och en att anpassa sig efter detta. Viktigt är att man inte glömmer bort att en god natts sömn är en mycket bra början.

När tränar du bäst?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på När tränar du bäst?

  1. Ethel skriver:

    Jag tränar bäst kring lunchtid. Iaf när jag löptränar. Älskar att först springa och sen äta en god lunch. Men gymmet eller gruppträning blir oftast på kvällstid. Det funkar bra det också. Kan inte heller träna tidiga morgnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *