När kommer varmrätten?

Fisksoppa – hacka purjolök och röd paprika, stek i en kastrull.

Skala potatis, skiva den och morötterna.

Lägg poatis och morötter i kastrullen, fyll på vatten och en fiskbuljongtärning.            Krydda med salt, peppar och timjan.

När allt har kokat lägger man i torskfilén som man har trixat till i lagom stora bitar. Koka på lagom värme i några minuter och sen…..

… är det dags att hälla upp det i en skål.

Och toppa med creme fraiche och räkor.

Sådärja, jag är jättedålig på mat men det här receptet har jag lärt mig utantill och det är jättegott med en fiskgryta när det är kallt ute. Man kan ha i andra grönsaker och gurkmeja och saffran och vitlök, men för mig räcker det här. En stor portion gör att jag har mat i flera dagar. Perfekt just nu när jag knappt har tid att diska….

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *