NaNoWriMo

NaNoWriMo är en utmaning som sker varje november. Man ska skriva en roman på        50 000 ord under 30 dagar under denna trista höstmånad. Verkligen ett perfekt val om man nu tycker att hösten är grå och trist.

Det kan vara ett perfekt tillfälle att komma igång att skriva om man har en idé man gått och tänkt på under lång tid. Ibland behöver man en spark i baken och många jobbar bäst under press. Att ha tid på sig innebär att man gärna drar ut på det. Vare sig det gäller biltvätt eller något annat.

Tävlingen startade 1999 av Chris Baty och då var det 21 deltagare som skrev för glatta livet. Redan 2005 var det 50 000 deltagare. Snacka om att det finns dom som vill skriva av sig… Jag vet inte hur många som deltog förra året men jag antar att det är ganska många.

Det intressanta är ju att veta hur många av dom som börjar som klarar av att hålla ångan uppe. Att skriva 1600 ord varje dag, kräver att man sätter sig ner och låter både disk och tvätt vänta. Ibland får man pressa fram orden och ibland kommer dom vare sig man vill eller inte.

Är det någon här som ska delta i NaNoWriMo?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på NaNoWriMo

  1. ANITA skriver:

    Har aldrig hört talas om den tävlingen men verkar väldigt kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *