Mitt paradis

Mitt paradis på jorden är landet. Min mammas föräldrahem och där stortrivs jag. 4 rum och kök, garage, vedbod och lite annat. Jag försöker sköta om det så mycket jag kan.

Trädgården ser trist ut nu på hösten men desto bättre på sommaren. Givetvis trivs jag i min lilla övernattningsetta också men landet är bäst. Jag köpte min bostadsrätt för snart 2 år sen och det ångrar jag inte.

Jag gick på visning och sen blev det budgivning. Jag hängde på och den blev min. Givetvis såldes den via mäklare och dom tar ju mäklararvode men det får man ju räkna med om man nu ska sälja.

Det finns många lägenheter och hus till salu i många olika prisklasser. Det är kul att byta boende ibland och man kan gå in på olika sidor och titta och jämföra. Vad det gäller arvode är det alltid svårt att avgöra vad som är skäligt. Men det blir ju rätt och riktigt om man anlitar nån som kan.

Att upprätta köpeavtal själv ska man passa sig för om man inte är juridiskt kunnig. Ibland är det bättre att köpa sig den tjänsten. Mäklaren har ju fler saker att göra än att bara producera ett papper som du ska skriva på.

Det ska fotograferas, kanske mätas, beskrivas, läggas ut annons och ta emot samtal från eventuella köpare. Sen ska det genomföras visningar och det kan ju bli hur många som helst. Sen är det dags att bevaka vilka som bjuder högst och sen skriva. Låter faktiskt som ett ganska kul jobb.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *