Mitt liv efter mössan

Nu börjar de vita mössorna ses på stan. Ett dämpat firande i år som förra året men mössorna syns lite varstans i alla fall. Jag gick tvåårig beklädnadsteknisk linje i Katrineholm och fick jobb som ändringssömmerska på Ljungtröms Konfektionsfabrik i Vingåker efter gymnasiet. Där jobbade jag i 8 år. Det var dammigt och skitigt och alla jobbade på ackord. Man stämplade in senast 12 minuter i 7 och stämplade vid lunch samt 16,00. På eftermiddagen var det kö vid stämpelklockan. Undrar hur många som har mössor idag som kommit i kontakt med en stämpelklocka?

Jag var studieledig ett år och gick teaterlinjen på Marieborgs Folkhögskola. Ett av mina bättre år i livet. Efter det var jag handledare på Datorteket i Vingåker, pluggade Ekonomisk linje på KomVux, läste Logistik, pluggade Marknadsföring och försäljning, jobbade på Myrorna, var teamleader på Transcom, försäkringsförmedlare på if och nu jobbar jag på Länsförsäkringar.

Jag har pluggat Strategiskt personalarbete på Linköpings Universitet, gått ordningsvaktsutbildning hos Polisen och jobbat som ordningsvakt i 12 år. Har även pluggat på Åsa folkhögskola, skrivarlinjen och utbildat mig till Licensierad Kostrådgivare. Det var mycket man inte visste när man tog på sig mössan.

Jag vet inte om studenten i sig är värd att fira, snarare att man har ett jobb eller har kommit in på en utbildning efter gymnasiet. Många går ut i arbetslöshet och nu värre än nånsin med Coronan som inte riktigt släppt taget om oss.

Det har gjorts undersökningar och det är intressant att se att det är väldigt få som jobbar med det dom är utbildade till första gången. Jag har inga siffror men vi är många som bytt bana under tidens gång. Man kanske inte alltid bestämmer över sin arbetssituation. Det kan vara både indragningar, konkurser och Corona som gör att man får byta jobb. Då blir det annat jobb eller en utbildning och även där kan det hända saker.

Man kanske vill studera vidare eller träffar andra som påver i en viss riktning och man får information om nya jobba. Livet kan vara spännande. Man vet aldrig vart livet tar vägen, vare sig man har mössa eller inte.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *