Mina 3 favoriter

Igår fick jag en ny idol. Det händer inte ofta… Jag såg att Pia Sundhage, ska bli tränare i Brasilien och ska flytta dit om 2 veckor. Hon ska lära sig Portugisiska och flytta till ett helt främmande land. Hon stretar på och ger sig inte trots sin ålder. Sånt gillar jag.

Bert Karlsson är också en gubbe som stretar på. Är det inte skivor så är det sommarland. Och är det inte sommarland så är det politik eller flyktingförläggning. Han har pengar så han klarar sig i generationer framåt, men stretar på och ger sig inte. Sånt gillar jag.

Sen har vi Ingvar Kamprad. Vem har inte en bokhylla Billy hemma? Jag har hur många som helst. Smålnningen som började sälja i liten skala och blev en av de rikaste. Gick omkring och hälsade på personalen och åkte ekonomiklass när han skulle flyga. Han stretade på och gav sig inte. Sånt gillar jag.

Givetvis har säkert alla dessa 3 ett gäng med fel och brister, men dom har säkert inspirat och satt igång tankar hos andra människor. Framgång föder framgång!

Har du några favoriter?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mina 3 favoriter

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Jag har faktiskt ingen sån bokhylla här hemma haha 😀

  2. Ethel skriver:

    Jo håller med om Pia Sundhage. Hon är stark. Jag tänker på de åren när hon var aktiv fotbollsspelare, hur hon skämtades om och häcklades. Fy tusan. Hon har verkligen fått sin revansch.

    Jag gillar när det är just sådana personer som fått kämpa i motvind för att uppnå sina mål och inte gett upp. Det gäller ju förstås ofta kvinnor.

    Jag beundrar tex Rosalind Franklin och Katherine Johnson, Mary Jackson och Dorothy Vaughan (de som i det fördolda bidrog till USA:s framsteg i rymden på 1960-talet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *