Mellon

Nu är det igång. Svårt att undvika mellon. David Lindgren skriker mer än han pratar, som om han inte tror att ljudteknikern hunnit dragit upp regeln…

Sen ska man rösta – innan man hört och sett dagens framträdanden. Nån kanske glömmer texten, ramlar eller bryter och då har man röstat förgäves. Har aldrig förstått mig på att rösta innan uppträdandet är klart.

Först ut Mendez. Jag minns låten Adrenaline, den var det drag i. Den här går spårlöst förbi och får 2 klackar av 6. Han har 6 dansare med sig i vackra lila kläder och det är väl tur det. Svarta kläder och en medioker röst.

Sen kommer Renaida. Hon har lånat skärpet av Perelli och skjortan fastnade i de oranga cykelbyxorna. Hon har också 6 dansare med sig, i oranga kläder. Låten domineras av pratsång och hon verkar ha fel på hörsnäckan för det är det första hon kollar när hon börjar sjunga. Sen skriker hon att hon inte hör något, men det rullar på och hon genomför låten helt ok. Låten får 2 klackar av 6.

Martin Almgren äntrar scenen i en svart rock som säkert får hans klädcoach att börja stämpla på måndag. Bästa rösten hittills och låten är ganska ok och spontant får den 3 klackar av 6. Jag konstaterar att ingen ännu har sjungit på svenska. Vad är det för fel på vårt språk?

John Lundvik är nästa man ut på scenen. Han börjar sin lågmälda sång vid flygeln i en vit kostym. Efter en stund lossnar det tror man men det gör det aldrig. Sjunger helt ok, men inte min cup of tea. 2 klackar av 6. Ensam på scenen med lite eld bakom.

Jessica Andersson är nog för mig en av de största melloartisterna. En riktigt bra låt, snyggt framträdande med 4 dansare. En klassisk mellolåt som får 4 klackar av mig.

Liamo pratar sig igenom nästan hela numret i svarta kläder med lite blippande lampor och rött sken. 1 klack, klart slut.

Samir och Viktor. Ja, den tjej som inte röstar på dom blir väl mobbad på måndag. Dom glömde melodin hemma, men har man solar solarium och ett Stimorolleende kan allt hända. Här kände jag att klacken fastande och gick av.

Mariette har utstrålning och en glädje i det hon gör. Låter är en klar hit och får 5 klackar av mig. Det är nästan så jag skulle kunna koreografera något till den. Hon är ensam på scenen och behöver inga adrenalinstinna dansare i regnbågens kläder. En klar soloartist helt enkelt.

Felix spelar lite svår och sitter med en mick i ett krampaktigt grepp på en högtalare. Men vilken låt han har. Melodin sitter direkt och han riskerar att bli en tonårsidol framöver. Hoppas han får fler låtar än det här. Han får full pott, 6 klackar av 6.

Margaret har jag aldrig hört talas om. Hon kommer ut som en liten påskkyckling. Hysteriskt dansande grabbar och tjejer backar upp. Är det ett litet omfång på låten klara sig vem som helst igenom den här låten. 2 klackar som haltar blir resultatet.

Benjamin Ingrosso är näst sist, men har ett av de bästa numret. Michael Jackson-inspirerat som framförs jättebra. 6 klacka, helt klart.

Rolanz med sina glittriga kostymer står ju i en klass för sig. Vad ska vi säga om det gänget. 4 klackar tror jag att jag ger dom och det är för glädjen och farten på scenen och för att de sjunger på svenska.

Nu ska jag luta mig tillbaka och se hur röstningen går.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mellon

 1. Ethel skriver:

  Mariette var bäst. Vacker sångerska och vacker låt och vackert framfört.
  Tänkte att Ingrosso skulle vinna.
  När Rolanz skulle framföra sin Fuldans stängde jag av ljudet. Orkar inte höra …

  • Pia Widlund skriver:

   Mariette gjorde ett väldigt fint framträdande. Ingrossos låt tror jag håller bra internationellt. Och Fuldans…ja vad säger man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *