Mannen med guldfiskarna – del 2/2

Det var killen på våning fem som kom på idén. När han varit i affären och handlat tog han hissen till våning två och ringde på mannens dörr. Det tog en stund innan dörren öppnades och matoset från de sönderstekta äggen spred sig snabbt i trapphuset.

”Nya fiskar.”

”Vad då för nya fiskar?”

Björn kliade sig i huvudet och undrade vad det var frågan om. Han hade inte beställt några fiskar. Men när den unge killen tjatat ett tag släppte han in honom i lägenheten och lät honom släppa ner de två  nya fiskarna i akvariet. Om det var någon som ville ge honom nya fiskar var det helt ok. Killen försvann fort och Björn stängde av plattan i köket och slängde upp äggen på en tallrik som legat i slasken sen dagen innan. Lite matrester hade ingen dött av.

Vad han inte såg var när pirayorna snabbt och utan att blinka glufsade i sig hans små guldfiskar. Vad han heller inte såg, var mattkanten. När han snubblade över den och föll ner över akvariet med huvudet före, fick pirayorna ännu mer att glufsa i sig. Och snabbt gick det. Akvariets sjögräs slöt sig som spenat runt hans huvud som snart bara bestod av själva kraniet. Ena armen föll ner i vattnet och blev till efterrätt. En stund senare var det inte mycket kvar av Björn. Det enda som fanns var två stekta ägg, som numera var kalla.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *