Många vackra tomter

Jag kör ganska mycket bil och ser många vackra miljöer runt om i vårt avlånga land. Tänk va häftigt det skulle vara att få köpa en bit mark och bygga sitt drömhus. Kanske vid vattnet men en brygga och en liten båt. Eller mitt ute i skogen med trollen som närmsta granne. Och kanske en lång pool som man kunde simma i varje morgon. Det skulle vara rena drömmen. Kanske lite inhägnat också så Leidy kunde springa omkring och busa lite.

Det är ju inte bara att bygga direkt. Man måste ju fixa lite runt det praktiska som till exempel konstruktionsritningar och bygglovsansökan. Det är mycket med det jordiska brukar jag säga. Att göra allt detta själv kräver sin man och man kan faktiskt få hjälp med ganska mycket. Allt styrs av generella regler och processer och det gäller att veta vad man ska göra så det blir rätt.

En konstruktionsritning är helt enkelt en visuell bild på hur ditt drömhus ska se ut. Det ska finnas en detaljritning och sektionsritning med och där ska det tydligt framgå var alla bärande element i fasaden ska vara.

Men det här är alltså något man kan få hjälp med. Man får lämna en beskrivning av material för samtliga bärande element och position och dimension. Man kan få konstruktionsritningar på mellan 2-4 veckor. Och det är ju en fantastisk service. Man kan ägna sig åt betydligt roligare saker.

Dessutom kan man få hjälp med arkitektritningar, brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning och energiberäkningar. Det här görs av erfarna konstruktörer och man kan ringa för att få en offert.

Hur ser ditt drömhus ut?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Många vackra tomter

 1. Annie Jansson skriver:

  Ja det ’är verkligen Mycket med att bygga hus 🙂
  Är riktigt nöjd med huset vi bor i , rött med vita knutar 😉

  Kramar

 2. Sara skriver:

  Min dröm är att ha en stor hästgård ute på landet, men ändå nära med bil in till någon större stad och gärna nära kusten 🙂

 3. Diana skriver:

  Jaa det är asbra med kostschema, rätt viktigt om man ska hålla en bra kost. Vem har du tagit hjälp av? Nyfiken 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *