Många som inspirerar

P O Enquist har avlidit och han var en stor författare. Lilläkarens besök, Legionärerna, Nedstörtad ängel och Magnetisörens femte vinter, är bara några av hans verk. Jag undrar hur mycket vi inspireras av andra författare som skriver mycket. Läser vi deras böcker, slår ihop dom och skriver vårat eget? Eller är det ett frö som planteras och vi tar upp en tråd som vi förlänger och skriver vidare på? Intressant fråga.

Vare sig det handlar om att måla en tavla, koreografera en dans eller skriva en låt så måste vi ta våra tankar från någonting. När jag skriver kan jag bli inspirerad av vad som helst. En händelse på stan, en rubrik i en tidning, ord jag hör som jag binder samman eller något annat som ger mig inspo.

Det kan säkert hända att jag har påverkats av andra författare också. En story man gillat, karaktärer man fastnat vid eller hänförande miljöbeskrivningar. Det skulle vara intressant att få veta vad P O inspirerades av. Naturen, familjen, andra författare eller något annat.

Vad inspireras du av?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *