Man blir som dom man umgås med

Gamla ordspråk hänger ofta kvar i många år och vissa går aldrig ur tiden.

Lagom är bäst.

Genvägar är senvägar.

Ta seden dit man kommer.

Jag kan räkna upp hur många som helst. Jag läser i pressen att porrskadade ungdomar, begår sexuella övergrepp. Ja, det kanske ligger något i det. För varifrån skulle de annars få inspiration till att hetsa varandra att begå så vidriga handlingar? Sen kan man ju diskutera vad ”porrskadad” betyder.

Men visst är det ett hårdare klimat därute nu. Våld, sex och hur man ska se ut och vad man ska glänsa med på insta blir vardagsmat när man läser tidningarna. Gängmord och härvor av tiggare och prostitution läser vi om dagligen. Till slut rycker man bara på axlarna och bläddrar eller scrollar vidare. Fruktansvärt egentligen.

Så hur kan vi då förhindra att ungdomar blir porrskadade? Ingen har nog svaret där, men om föräldrarna tog ett större ansvar och såg efter vad barn och ungdomar ser på nätet kanske det kulle kunna bli en liten, liten förbättring. Det handlar givetvis inte bara om att ungdomar ser skit på nätet, även vuxna gör det. Men den här artikeln handlade om just ungdomar.

Man blir som dom man umgås med. Om det ligger ett uns sanning i det ordspråket kanske det är dags att se något annat på nätet, eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *