Lycklig eller – del 1/2

Min bror och jag hade alltid haft bra kontakt. Det skilde bara ett år mellan oss och vi hjälpte varandra både i skolan och på fritiden. När jag träffade Nils förändrades allt.

Han märkte direkt att det var något som var fel när vi träffades för en lunch. Sminket kunde inte dölja mitt blåa öga. Han frågade vad som hänt och jag ljög givetvis. Men jag lyckades inget vidare och min bror John, blev vansinnig.

Nils hade varit världens charmigaste kille när vi träffades och det blev en snabb förlovning. Vi flyttade ihop efter ett år och jag fick ett nytt jobb. Nils stretade på med sitt företag. Omsättningen hade alltid varit på topp men efter ett par år började kunderna svika. Jag märkte direkt på hans humör att det gick sämre. Han kom hem sent på kvällarna och började lukta alkohol.

En gång hittade jag ett brev i hans rockficka och fick en chock när jag läste det. Johanna, hette anledningen till hans sena kvällar. Nu var hon gravid och undrade när han skulle lämna mig. Han hade tydligen lovat henne det.

Jag konfronterade honom och ångrade det i samma sekund. Han kallade mig för idiot och sedan kom slaget. Den gången var det inte så hårt. Det skulle komma att bli värre.

Jag jobbade vidare och blev tilldelad en chefstjänst medan Nils började fundera på att lägga ner innan det blev konkurs. Han kom fortfarande hem sent på kvällarna och ibland låg han i soffan på nätterna. Han retade sig mer och mer på att jag hade god kontakt med John. Ibland var vi ute och åt och pratade jobb eftersom John också hade en chefstjänst. Vi kunde sitta i timmar och prata och skratta.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *