Lote opera kanske?

Varför ska du se The Turn of the Screw? Vi frågade 3 personer som studerat verket noga: Annilese Miskimmon, Tobias Theorell och Henrik Schaefer. Förbered dig med bild, känsla och musik från vår lilla trailer.

– Det är första gången Folkoperan spelar en opera av den brittiske kompositören Benjamin Britten, en av 1900-talets främsta operakompositörer. Det är verkligen på tiden! Brittens operor utgår från starka berättelser, de är moderna i sin dramaturgi, lätta att ta till sig och fulla av mångbottnade personporträtt.

– Musikaliskt är The Turn of the Screw ett av efterkrigstidens absoluta mästerverk. Operan är skriven för bara 13 musiker och som gjord för att spelas just på Folkoperan.

Tobias Theorell, Folkoperans konstnärliga chef.

– The Turn of the Screw är en liten opera för bara fem sångare och en kammarorkester men samtidigt är den ett mästerverk. Britten lyckas med mycket små medel skapa en hel värld av märkligheter, spänningar och mystik där fokus ligger på starka karaktärer. The Turn of the Screw är mer som teater med musik, än hur vi vanligtvis tänker oss en opera. Hans förmåga att skapa någonting litet men ändå förödande är häpnadsväckande.

/Annilese Miskimmon, regissör The Turn of the Screw, internationellt verksam regissör samt konstnärlig chef för English National Opera i London.

– Musiken är illustrerande precis som i bra filmer, som när du sitter i en biosalong och musiken beskriver en helt annan stämning än det du ser på duken. Du ser en skogsglänta full av blommor men musiken beskriver monstret som kommer storma ut ur skogen en liten stund senare. Precis så är det i Turn of the Screw.

– Ett bra tips är att lyssna noga på våra barnsolister och komma två gånger för säkerhets skull så att du kan höra båda lagen. Jag tror inte att det finns så stora solistinsatser i något annat välkänt stycke.

/Henrik Schaefer, Folkoperans musikaliska ledare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *