Löpning rensar skallen

Ibland kommer frågan upp – varför springer du? Jo, för att rensa skallen, både när det är mycket och lite omkringe en. Att sätta den ena foten framför den andra och bli svett, stånka på och bara kötta, det är toppen. Svårt att förklara det för någon som inte springer.

Det blev 5km idag på lunchen och sen pasta med köttfärssås, grönsaker och inlagd gurka. Nu klarar man sig tills det är dags för mellis. Den består av frukt. Efter det blir det teaterträning och en kopp kaffe….eller 2. Sen hem och äta och slappa lite.

Träningen gör att jag orkar med att ha det hektiskt under vissa perioder i livet. Om jag dessutom äter mat som är ok så känner jag mig pigg. Jag märker direkt på kroppen när jag vaknar på morgonen att jag ätit dåligt dagen innan. Maten är viktigare än man tror.

Man behöver inte alltid vara superduktig med maten, men sköter man sig i veckorna så kan man slira lite på fredagskvällen med både kebab och glass utan att det påverkar. Rör man på sig så märks det inte på kroppen. Men sitter man bara hemma och inte gör mer än vanligt och tar en bit rulltårta och lite bea till kvällen…..då blir det inte så bra i längden.

Man får vara envis och belöna sig med saker då man står emot att äta dåligt i veckorna. Det kan bli en tidning eller en nu träningstop. Eller en blomma eller något annat till lägenheten eller huset som man vill ha. Det behöver inte vaa stora och dyra saker. Men tänk lite mer på dg själv, unna dig det du vill ha och lev lyckligare!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *