Ljud och ljus, viktigare än vi tror

Tänk vad viktigt det är med ljud och ljus. Nu håller vi på att repetera nere vid Djulö inför sommaren och det går lysande. Något som vi också hoppas på är att det blir en lysande sommar i forn av sol. Vi har ju inget tak, inga lampor och regn förtar lite av känslan när man går på uteteater.

Men vi spelar ju en och annan föreställning inomhus också. I helgen var vi i Södertälje och då är det ljud och ljus som gäller och bra måste det vara. Finns mycket att välja på här både vad det gäller ljud, bild och mörkläggning, om man nu vill ha hjälp med det.

Det tål att upprepas hur viktigt det är med dessa saker. Man tror att skådespelarna och dansarna ska lysa upp hela föreställningen, och det gör de givetvis, men lite runt omkring spelar en viktig roll det också.

Om inte ljuset funkar så blir det lite av en katastrof. Lika så om ljudet inte är ok, man måste ha bra medhörningar så man hör. Är man på scenen finns det alltid lite nerver med och det påverkar mer än vi tror. Då kan man slå dövörat till och höra sämre än man gör annars just på grund av nervositet. Det vet jag.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ljud och ljus, viktigare än vi tror

  1. Annie skriver:

    Så kul med föreställning! 🙂
    Hoppas Din start på veckan varit bra<3

  2. Freja skriver:

    Håller med, ljuset spelar stor roll . 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *